E-Mobility testers

Norm conform testen van electrische voertuigen en laadinfrastructuur.

Voor korte tot middellange rijafstanden zijn elektrische voertuigen een verstandig alternatief voor verbrandingsmotoren en bevorderen ze een verbeterde milieubalans zonder fossiele brandstoffen. Eind 2017 waren wereldwijd al 3,2 miljoen elektrische voertuigen geregistreerd, inclusief iets minder dan 100.000 nieuw geregistreerde voertuigen met alleen elektrische aandrijving in de Europese Unie. Steeds meer elektrische voertuigen vormen echter nieuwe uitdagingen voor het historisch ontwikkelde elektriciteitsnet en de laadinfrastructuur. Volgens een onderzoek van de hogeschool in Bingen, Duitsland, wordt uitbreiding van de laadinfrastructuur vaak geassocieerd met een verminderde stroomkwaliteit.

Laadstations moeten voldoen aan de IEC laadstationverordening en moeten worden getest in overeenstemming met de toepasselijke technische normen (eerste testen volgens IEC 60364-6 / DIN VDE 0100-600 en periodieke testen volgens IEC 50110-1 / DIN VDE 0105-100) . Geleidend laden wordt beschreven in e-mobiliteitsnorm DIN EN 61851 (VDE 0122) die de laadmodi specificeert.

Laadkabels moeten ook regelmatig worden getest volgens DIN VDE 0701-0702.

De oplossingen van GOSSEN METRAWATT omvatten alle aspecten van e-mobiliteit - van de kwaliteit van de elektrische netwerken (zogenaamde stroomkwaliteit) en het testen van laadstations en kabels tot en met veilige, hoogspanningstests voor voertuigen.

Hieronder een overzicht uit ons assortiment.

MetraHit IM E-Drive - Multimeter en tester voor service en herstelling aan hybride en elektrische voertuigen

Milli-ohm meting in 4-draads (200 mA of 1A), Isolatieweerstandsmeting met testspanning tot 1000 V, coil test met 1000V en TRMS digitale multimeter.

De MetraHIT IM E-Drive is een draagbaar, extreem robuust instrument dat is ontworpen voor gebruik in het veld. Het is geschikt voor onderhoud, service en diagnostiek bij elektrische machines, aandrijfeenheden en systemen, bijvoorbeeld in automobiel-, luchtvaart-, energie- en automatiseringstoepassingen.
 
Het alles-in-één instrument combineert een isolatietester, een kortsluittester met spoel en een universele multimeter. Het is ideaal voor veiligheidstests en -diagnose bij elektrische en hybride voertuigen, evenals bij alle soorten elektrische machines.
 
In combinatie met een optionele spoeltestadapter kunnen kortgesloten spoelen worden gemeten.
 
 

 

Bekijk detail

PROFITEST H+E EXTRA

Testinstrument voor elektrische DC-laadstations

De PROFITEST H+E XTRA is een diagnosetester voor het simuleren van het laadproces met DC-bron en belasting. Het instrument is uitgerust met geïntegreerde meetingangen voor het aansluiten van een installatietester om de effectiviteit van beschermende maatregelen te controleren.

Bekijk detail

PROFITEST H+E EXTRA C

Testinstrument voor elektrische DC-laadstations

De PROFITEST H+E XTRA C is een diagnosetester voor het simuleren van het laadproces met gelijkstroombron en belasting. Het instrument is uitgerust met geïntegreerde meetingangen voor het aansluiten van een installatietester om de effectiviteit van beschermende maatregelen te controleren.

Bekijk detail

PROFITEST H+E PACKAGE AC/DC

EV-diagnose tester en veiligheidstester voor DC- en AC-laadstations (CCS, CHAdeMo, AC).

Pakket bestaande uit PROFiTEST H+E XTRA C (M525M) en PROFiTEST PRIME (M506G) voor het testen van AC- en DC-laadpunten.

Bekijk detail

PROFITEST H+E PACKAGE DC

EV-diagnose tester en veiligheidstester voor DC CCS (laadstations).

Pakket bestaande uit PROFiTEST H+E XTRA (M525N) en PROFiTEST PRIME (M506G) voor het testen van AC- en DC-laadpunten.

Bekijk detail

PROFITEST H+E BASE

Testinstrument voor elektrische laadstations

 Het testinstrument is bedoeld voor het onderzoeken van de functionele prestaties van laadstations voor elektrische voertuigen met type 2-connector (modus 3 opladen).

Bekijk detail

PROFITEST H+E TECH

Communicatietester tussen elektrische laadstations en elektrische voertuigen

Het testinstrument wordt gebruikt voor het testen van de communicatie tussen het laadstation en het elektrische voertuig - met type 2-connector (opladen in modus 3). 

Bekijk detail

PROFITEST E-MOBILITY testadapter voor laadkabels elektrische wagens

Testadapter voor laadkabels voor e-mobiliteit (1- / 3-fase)

De PROFITEST E-MOBILITY is een adapter voor het normconform testen van een- en 3-fase, Mode 2 en 3 laadkabels door fouten te simuleren.

Bekijk detail

MetraLine PRO-TYP EM I

Testadapter voor elektrische oplaadpunten (enkel/3-fase, type 2) voor PROFITEST

Een- en driefasige testadapter met type 2 stekker voor het testen van de effectiviteit van beveiligingsmaatregelen bij elektrische laadpunten met de Profitest Master. Simulatie van fictief aangesloten elektrische voertuigen en simulatie van stroombelastbaarheid volgens IEC 61851-1. Verlengde CP-testpin voor het testen van laadpunten met vast bevestigde laadkabel.

Prijs: €445 (excl. BTW)

MetraLine PRO-TYP EM II testadapter voor elektrische oplaadpunten

Testadapter voor elektrische oplaadpunten (enkel/3-fase, type 2) voor PROFITEST incl. schuko-aansluiting

Een- en driefasige testadapter met type 2-stekker voor het testen van de effectiviteit van beveiligingsmaatregelen bij elektrische oplaadpunten met de Profitest Master, simulatie van fictief aangesloten elektrische voertuigen en stroombelastbaarheid volgens IEC 61851-1. Verlengde CP-testpin voor het testen van laadpunten met vast bevestigde laadkabel

Bekijk detail

PRO-TYPII-TYPI

Adapter van PRO TYP II naar TYP I

Bekijk detail

CC-7-xx

Adapterkabel voor het testen van 3-fase laadkabels

Aansluitkabel 7-16 A (CEE) of 7-32A (CEE)

Bekijk detail

Cable-16...63 A

Net- en adapterkabel voor voeding of testen van 3-fase laadkabels

Netkabels met CEE-stekker 16, 32 of 63 A en 4 mm veiligheidsstekkers voor PROFITEST E-MOBILITY voor 3-fase toepassing.

 

Bekijk detail