Power quality

Prometeq beschikt over een uitgebreid gamma aan power quality analyzers, dit zowel in draagbare vorm als voor vaste opstelling.

Industrie, handel , gezondheidszorg , banken en andere dienstverleners zijn zeer afhankelijk van elektrische en elektronische systemen . Deze systemen beïnvloeden de kwaliteit van het lichtnet op vele manieren , maar ze reageren zeer gevoelig op eventuele storingen.

Het is dus de ondernemende verantwoordelijkheid van alle moderne bedrijfsvoering om hun eigen elektrische systemen onder controle te houden - 24 uur per dag en onder alle mogelijke omstandigheden .

Er moet onmiddelijk actie worden genomen van zodra het eerste teken van een slechte netkwaliteit verschijnt, zoals

 • oververhitte transformatoren en kabels,
 • excessieve stroom in neutrale geleiders zonder enige verklaarbare reden,
 • aangesproken beveiligingen,
 • flikkerende lichten, computer storingen en datanetwerk problemen,
 • storingen in telefoonlijnen of
 • onverklaarbaar gestegen energiekosten.

Oorzaken kunnen worden gelokaliseerd en het verhelpen van storingen kan worden uitgevoerd door het gebruik van geschikte meetapparatuur .

Met behulp van deze innovatieve producten, kunnen alle relevante elektrische parameters worden gemeten, die bepalend zijn voor de kwaliteit van de elektrische stroomverzorging. Storingen en gebeurtenissen kunnen gemakkelijk worden gelokaliseerd, gedocumenteerd en geanalyseerd aan de hand van de geldende normen - de perfecte basis voor duurzame optimalisatie. Optimalisatie verhoogt de bedrijfszekerheid, houdt de productkwaliteit stabiel en zorgt voor een hoge mate van kosteneffectiviteit. En een stabiel elektrisch systeem biedt een waar gevoel van veiligheid.

 

Linax PQ3000 Power quality monitor

Transparante monitoring van netkwaliteit en energieverbruik conform de IEC61000-4-30 ed3 / EN50160.

De LINAX PQ3000 combineert de kenmerken van een meetapparaat voor netkwaliteit met functies voor uitgebreid energieverbruik en conditiebewaking. Het valt op door de weergavekwaliteit en de intuïtieve bediening. 

Bekijk detail

Linax PQ5000CL: SMART GRID SOLUTION WITH A SCALABLE MEASUREMENT SYSTEM

Power quality assessment with modular load flow information

 • Metrologically certified PQI according to IEC61000-4-30 Ed. 3 class A as a basic device
 • Up to 32 current inputs + 4 current inputs main supply
 • 1 … 10 current link sensors (3 or 4-wire)
 • Time synchronous real-time data
 • Various connectivity options
 • Fast roll-out with robust measurement technology
 • Ready for SmartGrid applications

Bekijk detail

PQI-DA Smart

Power quality network analyser

De PQI-DA smart is een spannings- en netkwaliteitsmeetapparaat en storingsrecorder in één. Het is ontwikkeld voor metingen op openbare netten, smart grids en in industriële omgevingen tot 690V (L-L) gemeten spanning. Het apparaat kan zowel worden gebruikt als een power quality-apparaat als een meetsysteem om alle fysieke eigenschappen van wisselstroomnetwerken te detecteren. Dit maakt het apparaat tot een aantrekkelijke allrounder op het gebied van netkwaliteit.

Bekijk detail

PQ-BOX 300 High performance Power Quality Analyser & transient recorder tot 170 kHz

De perfecte tool voor het opsporen van problemen in het net veroorzaakt door frequentie regelaars, omvormers voor zonnepanelen en andere netvervuilende componenten.

PQ-Box 300 is een krachtige draagbare netwerk- en frequentieanalysator, vermogensmeter en transiënten recorder in één apparaat. Usability was de focus van de ontwikkeling.

Het apparaat registreert permanent en continu frequenties tot 170 kHz. Het mobiele apparaat is ontwikkeld voor mobiel gebruik (beschermingsgraad IP65). Het is toepasbaar voor metingen in openbare netwerken (CAT IV) evenals voor metingen in een industriële omgeving tot een meetspanning van 1000V.

Bekijk detail

MAVOWATT 210 power quality analyzer

Datalogger voor energie en power quality

De MAVOWATT 210 verkrijgt alle relevante meetgrootheden die bepalend zijn voor het waarborgen van de kwaliteit van de elektrische voeding. Het instrument is een bidirectionele vermogensmeter en de meting wordt zowel aan de kant van het elektriciteitsbedrijf als aan de kant van de verbruiker uitgevoerd op basis van de vermogensrichting voor gebruik in alternatieve energietoepassingen

Bekijk detail