PQ-Box Mobiele Power Quality Analyzers

De PQ-Box-familie bestaat uit krachtige, draagbare netwerk- en frequentieanalysers, vermogensmeetapparatuur en transiëntrecorders.

Bij de ontwikkeling stonden gebruiksvriendelijkheid en praktische overwegingen centraal. Om snel de oorzaak van netwerkfouten te vinden, zijn de apparaten uitgerust met een breed scala aan trigger-opties.

Alle mobiele netwerkanalysers voldoen aan de hoge eisen van IP65 en kunnen ook buiten worden geïnstalleerd en gebruikt. Ze hebben ook een groot bedrijfstemperatuurbereik van – 20°C tot + 60°C.

En ze voldoen aan alle eisen van de meetapparatuurnormen IEC61000-4-30 Ed.3, IEC62586-1 en IEC62586-2 Ed.2 voor klasse A-apparaten.

De juiste PQ-BOX voor elke frequentie:

Hedendaagse apparaten en apparatuur zoals schakelende voedingen, frequentieomvormers, gestuurde aandrijvingen, oplaadapparaten voor e-mobiles of LED-verlichting, werken intern met hoge klokfrequenties en vermogen om efficiënt te worden aangestuurd. Deze kunnen leiden tot zowel lijngebonden als veldgebonden (gekoppelde) invloeden in het energienet.

Typische klokfrequenties van systemen en apparaten waarmee we tegenwoordig in onze netwerken rekening moeten houden:

  • 4 kHz tot 20 kHz: frequentieomvormeraandrijving
  • 16 kHz tot 22 kHz: Zonne-omvormer (400V)
  • 2 kHz tot 6 kHz: Windenergiecentrale (middenspanningsnet)
  • 10 kHz tot 80 kHz: E-mobiel
  • 8 kHz tot 20 kHz: actief rasterfilter
  • 15 kHz tot 25 kHz: UPS-systemen
  • 20 kHz tot 200 kHz: elektronische ballast
  • 30 kHz tot 300 kHz: schakelende voedingen

De power analyzers van A.Eberle hebben een hoge bandbreedte die vrij is van aliasing effecten tot 170 kHz (PQ Box-300).

Deze apparaten kunnen worden gebruikt om de netterugkoppeling in het superharmonische bereik van zonne-omvormers, e-mobielen en frequentieomvormers te detecteren. De IEC61000-2-2-standaard biedt al compatibiliteitsniveaus voor het openbare net tot 150 kHz. Deze grenswaarden zijn al opgeslagen in onze meettechniek.

PQ-BOX 50 compacte power quality analyzer

Draagbare Power Quality analyzer in compacte behuizing

De PQ-Box 50 is een krachtige, draagbare en zeer eenvoudig te gebruiken Power Quality Analyzer voor een breed scala aan industriële en utilitaire toepassingen. Het is bijzonder goed geschikt voor gebruik bij mobiele vermogensmeting (IP65) en is met name geschikt voor metingen in de openbare ruimte (600V CAT IV).

Bekijk detail

PQ-Box 150 Draagbare power quality analyzer & transient recorder

PQ-Box 150 voldoet volledig aan de eisen van de IEC 61000-4-30 norm voor een klasse A-apparaat

De PQ-Box 150 is een krachtige, draagbare netwerkanalyser, vermogensmeter en transiënten recorder.

Gebruikersvriendelijkheid was een van de hoofddoelen van deze apparaatontwikkeling. De PQ-Box 150 is ontwikkeld voor mobiel gebruik (beschermingsgraad IP65).  De PQ-Box 150 is toepasbaar voor metingen in openbare netwerken (tot 600 V CAT IV) en voor metingen in industriële omgevingen (tot 1000 V CAT IV).

Bekijk detail

PQ-Box 200 Power Quality Analyzer

Network Analyzer & Transient Recorder

PQ-Box 200 is een krachtige, draagbare netwerkanalysator, vermogenmeter en transiëntrecorder. Gebruiksvriendelijkheid was een van de belangrijkste onderwerpen tijdens de ontwikkeling. Het mobiele apparaat is ontwikkeld voor mobiel gebruik (beschermingsgraad IP65). Het is toepasbaar voor metingen in openbare netwerken (CAT IV) en voor metingen in industriële omgevingen tot 1000V meetspanning.

Bekijk detail

PQ-BOX 300 High performance Power Quality Analyser & transient recorder tot 170 kHz

De perfecte tool voor het opsporen van problemen in het net veroorzaakt door frequentie regelaars, omvormers voor zonnepanelen en andere netvervuilende componenten.

PQ-Box 300 is een krachtige draagbare netwerk- en frequentieanalysator, vermogensmeter en transiënten recorder in één apparaat. Usability was de focus van de ontwikkeling.

Het apparaat registreert permanent en continu frequenties tot 170 kHz. Het mobiele apparaat is ontwikkeld voor mobiel gebruik (beschermingsgraad IP65). Het is toepasbaar voor metingen in openbare netwerken (CAT IV) evenals voor metingen in een industriële omgeving tot een meetspanning van 1000V.

Bekijk detail

WeSense

Vanaf nu is je smartphone ook een power quality toestel!

De slechte kwaliteit van de energie aan de rand van het distributienetwerk is een belangrijke bron van storingen in de apparatuur en zelfs schade aan elektrische apparaten. Desondanks worden miljoenen kilometers laagspanningsnetwerken tot op de dag van vandaag slechts zwak gecontroleerd. WeSense ™ overbrugt de kloof in de bewaking van de netvoedingskwaliteit - waardoor zeer nauwkeurige maar eenvoudige metingen direct aan het stopcontact mogelijk zijn.

Prijs: €299 (excl. BTW)