E-Mobility testers

Norm conform testen van electrische voertuigen en laadinfrastructuur.

Voor korte tot middellange rijafstanden zijn elektrische voertuigen een verstandig alternatief voor verbrandingsmotoren en bevorderen ze een verbeterde milieubalans zonder fossiele brandstoffen. Eind 2017 waren wereldwijd al 3,2 miljoen elektrische voertuigen geregistreerd, inclusief iets minder dan 100.000 nieuw geregistreerde voertuigen met alleen elektrische aandrijving in de Europese Unie. Steeds meer elektrische voertuigen vormen echter nieuwe uitdagingen voor het historisch ontwikkelde elektriciteitsnet en de laadinfrastructuur. Volgens een onderzoek van de hogeschool in Bingen, Duitsland, wordt uitbreiding van de laadinfrastructuur vaak geassocieerd met een verminderde stroomkwaliteit.

Laadstations moeten voldoen aan de IEC laadstationverordening en moeten worden getest in overeenstemming met de toepasselijke technische normen (eerste testen volgens IEC 60364-6 / DIN VDE 0100-600 en periodieke testen volgens IEC 50110-1 / DIN VDE 0105-100) . Geleidend laden wordt beschreven in e-mobiliteitsnorm DIN EN 61851 (VDE 0122) die de laadmodi specificeert.

Laadkabels moeten ook regelmatig worden getest volgens DIN VDE 0701-0702.

De oplossingen van GOSSEN METRAWATT omvatten alle aspecten van e-mobiliteit - van de kwaliteit van de elektrische netwerken (zogenaamde stroomkwaliteit) en het testen van laadstations en kabels tot en met veilige, hoogspanningstests voor voertuigen.

Hieronder een overzicht uit ons assortiment.

MetraHIT IM-E DRIVE - Multimeter en tester voor service en herstelling aan Hybride en elektrische voertuigen

Milli-ohm meting in 4-draads (200 mA of 1A), Isolatieweerstandsmeting met testspanning tot 1000 V, coil test met 1000V en TRMS digitale multimeter.

De MetraHIT IM-E DRIVE is een draagbaar, extreem robuust instrument dat is ontworpen voor gebruik in het veld. Het is geschikt voor onderhoud, service en diagnostiek bij elektrische machines, aandrijfeenheden en systemen, bijvoorbeeld in automobiel-, luchtvaart-, energie- en automatiseringstoepassingen.
 
Het alles-in-één instrument combineert een isolatietester, een kortsluittester met spoel en een universele multimeter. Het is ideaal voor veiligheidstests en -diagnose bij elektrische en hybride voertuigen, evenals bij alle soorten elektrische machines.
 
In combinatie met een optionele spoeltestadapter kunnen kortgesloten spoelen worden gemeten.
 
 

 

Bekijk detail

PROFITEST H+E BASE

Testinstrument voor elektrische laadstations

 Het testinstrument is bedoeld voor het onderzoeken van de functionele prestaties van laadstations voor elektrische voertuigen met type 2-connector (modus 3 opladen).

Bekijk detail

PROFITEST H+E TECH

Communicatietester tussen elektrische laadstations en elektrische voertuigen

Het testinstrument wordt gebruikt voor het testen van de communicatie tussen het laadstation en het elektrische voertuig - met type 2-connector (opladen in modus 3). 

Bekijk detail

PROFITEST E-MOBILITY

Testadapter voor laadkabels voor e-mobiliteit (1- / 3-fase)

De PROFITEST E-MOBILITY is een adapter voor het normconform testen van een- en 3-fase, Mode 2 en 3 laadkabels door fouten te simuleren.

Bekijk detail

PRO-TYP 1

Testadapter voor laadstations (Type1, 1-fase) voor PROFITEST Master

Eenfasetestadapter met type 1-stekker voor het testen van de effectiviteit van beschermende maatregelen bij elektrische laadstations met de Profitest Master,

Fictief verbonden elektrische voertuigen simuleren en simuleren van de stroomcapaciteit van kabelsets volgens IEC 61851-1

Bekijk detail

PRO-TYP II

Testadapter voor laadstations (Type2, 1- / 3-fase) voor PROFITEST Master

Een- en driefasige testadapter voor het testen van de effectiviteit van beschermende maatregelen bij elektrische laadstations met de PROFITEST MASTER,

Fictief verbonden elektrische voertuigen simuleren en simulatie van de stroom capaciteit van kabelsets volgens IEC 61851-1

Bekijk detail

PRO-TYPII-TYPI

Adapter van PRO TYP II naar TYP I

Bekijk detail

CC-7-xx

Adapterkabel voor het testen van 3-fase laadkabels

Aansluitkabel 7-16 A (CEE) of 7-32A (CEE)

Bekijk detail

Cable-16...63 A

Net- en adapterkabel voor voeding of testen van 3-fase laadkabels

Netkabels met CEE-stekker 16, 32 of 63 A en 4 mm veiligheidsstekkers voor PROFITEST E-MOBILITY voor 3-fase toepassing.

 

Bekijk detail