Multimeters

Een multimeter is een veelvoudig meetapparaat hoofdzakelijk voor elektrische grootheden, waarmee verschillende meetgroottes en meetbereiken in één apparaat mogelijk zijn.
Meten is het vergelijken van een bekende grootheid met een onbekende grootheid. Wij vergelijken onze multimeters met de Normale van de PTB Braunschweig. Dit wordt bevestigd d.m.v. het DKD-kalibratiecertificaat. De multimeters van de Metra Hit -series zijn stevige, betrouwbare DMM's met behuizingen van stootvaste kunststof en de unieke, gepatenteerde aansluitblokkering ABS. De apparaten hebben een nieuw design en zijn voorzien van de allernieuwste techniek en veiligheid.

Het multimetergamma is opgedeeld in 3 reeksen: de A-reeks, de E-reeks en de S-reeks.
De A-reeks heeft als belangrijkste kenmerk zijn digitale uitlezing van 12 000 digits. De E-reeks daarentegen heeft een uitlezing van 60 000 digits en deze toestellen zijn uitgerust met een IR interface. Sommige modellen hebben ook een intern geheugen voor datalogging. De S-reeks omvat verschillende "speciale" multimeters waaronder een IP-65 uitvoering voor gebruik in vochtige omgevingen.

Voor de multimeters en testers wordt met de CE-conformiteitsverklaring bevestigd dat deze voldoen aan de Europese voorschriften (laagspanningsrichtlijn en EMC-richtlijn).
De CE-verklaring is een voorwaarde voor het in omloop brengen van een product in de Europese Gemeenschap. Het in acht nemen ervan wordt geattesteerd door te voldoen aan de normen IEC 61010-1 (internationaal), EN 61010-1 (Duitse versie) resp. VDE-classificatie VDE 0411-1. In deze norm worden de veiligheidsbepalingen beschreven voor elektrische meet-, besturings-, regel- en laboratoriumapparatuur. De eerste uitgave van de IEC dateert uit het jaar 1990. Na wijzigingen en aanvullingen (A1 1992, A2 1995) is de laatste versie (de zogenaamde second edition) van 2001 vastgelegd. Deze versie is overgenomen in de Duitse versie EN 61010-1 tweede versie. De geldige versie is 08/2002.